Krant digitaal lezen? Dat is maar niks

Alhoewel veel mensen digitaal zijn ‘geworden’, blijf ik persoonlijk erg veel interesse hebben in het lezen van een papieren krant. Veel mensen bekijken het nieuws via apps, internet sites en meer van dat soort dingen.

Maar dat is niet altijd voor iedereen zo leuk. Persoonlijk vind ik lezen op een scherm gewoon niet prettig. Het doet zeer aan mijn ogen. Daarnaast geeft het gewoon een ander gevoel.

Neem nu bijvoorbeeld de zaterdag. Als je dan de krant gaat lezen dan zet je een lekkere kop cappuccino, en ga je in alle rust de krant lezen aan de eettafel. Althans, dat is wat ik doe. Als je dan met je mobiel of je tabel moet gaan zitten lezen is dat gewoon een compleet ander gevoel. Ik denk dat meer mensen het met mij eens kunnen zijn over dit.

Laatst heb ik een proefabonnement Volkskrant besteld via een website. Ik was wel weer eens toe aan het lezen van een goede krant die gewoon van papier was. Vooral op zaterdag was is dit toch echt gaan missen. De Volkskrant had ik enige tijd geleden opgezegd om wat euro’s te kunnen besparen per jaar. Maar ik ben er nu wel achter dat dit niet iets is waar ik op wil besparen. Ik erger me kapot aan die kleine schermpjes.

 

Bestellingen via Zalando met korting bestellen

Een webwinkel die vrijwel iedereen kent is Zalando. Ze zijn erg bekend geworden met de (irritante) reclames op de televisie en radio. Het heeft wel voor ze gewerkt. In Nederland is de winkel zeer populair, en de kans is groot dat iemand in uw familie er wel eens iets besteld heeft. De webwinkel specialiseert zich naast schoenen ook in dames- en herenkleding.

Webwinkel bestellingen

Dat is prettig omdat u zo uw garderobe kunt vervangen met slechts 1 bestelling in dezelfde webwinkel. Ervaringen op het internet zijn overigens ook grotendeels positief. Natuurlijk kan niet altijd iedereen tevreden zijn, maar de positieve ervaringen overstemmen de negatieve ervaringen.

Coupon kan korting opleveren!

Als u iets gaat bestellen op het internet, dan kunt u altijd even zoeken naar een couponcode. Hiermee kunt vaak veel geld besparen, en het is gratis. Een zoekopdracht via Google geeft vaak al veel weer. U kunt bijvoorbeeld kijken op coupon websites, deze specialiseren zich in het verzamelen van deze codes. Soms zal de code niet werken, maar vaak ook wel. Probeer er gewoon een aantal uit, en u zult zien dat u een goede kunt vinden. Meer info op: http://www.reviewspot.nl/zalando

Bent u ook hooggevoelig?

bore outAls u het vermoeden heeft hooggevoelig te zijn, kan dat zomaar waar zijn. Een vrij groot deel van de bevolking heeft er last van. Ongeveer 15%. Veel mensen weten dit niet. En sommige mensen denken bijvoorbeeld dat ze ADD of ADHD hebben, dit kan ook hooggevoeligheid zijn. Er is niks mis met hooggevoelig zijn. Het kan zelfs een kracht zijn. Want mensen die hooggevoelig zijn, hebben vaak veel meer creativiteit. Ze voelen dingen beter aan, en hebben vaak zeer goede ideeën. Je ziet dan ook veel hooggevoelige personen als ondernemer. Ze komen hier goed tot hun recht.

Extra gevoelig voor sferen en spanningen

Heeft u het idee hooggevoelig te zijn? We zullen in dit artikel wat meer informatie geven over wat het precies is. Deze personen zijn , zoals de naam al doet vermoeden, extra gevoelig. Ze pakken spanningen bijvoorbeeld veel sneller op, maar voelen ook situaties veel sneller aan. Dit heeft vele positieve punten. Maar er zitten ook negatieve kanten aan. Veel indrukken kunnen al snel zorgen voor een “overvol” hoofd. Dit kan ervoor zorgen dat er geen focus meer is, en dat weinig er moeite is met concentreren. Mensen kunnen hier gemakkelijk last van hebben, en dit kan de dagelijkse gang van zaken belemmeren.

Veel mensen hebben geen idee

Veel mensen hebben geen idee dat ze hooggevoelig of hoogsensitief zijn. Maar dit wil niet zeggen dat er niets aan de hand is. Veel mensen hebben namelijk last van de klachten en zouden graag willen dat ze overgaan. De mensen die hoogsensitief zijn, denken dat iedereen van deze klachten last heeft. Dat is dus absoluut niet het geval. En wanneer dit voor de hooggevoelige bekend wordt, is het zaak om hier aan te gaan werken. Als je namelijk weet wat er aan de hand is, kun je hier op gaat letten. En de drukke gebieden gaan vermijden.

 

Als HSP omgaan met je klachten (of gift)

hooggevoeligheidAls je hooggevoelig bent, dan heb je veel sneller in de gaten wat er om je heen gebeurd. Spanningen pak je veel sneller op dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Voor veel mensen is dit dan ook een flinke klus om de dag door te komen. Want iedereen om je heen is druk, en er wordt veel van je gevraagd. Al HSP heb je hier vaak veel last van heb, en heb je soms het gevoel dat je niet in de maatschappij thuis hoort. Je voelt je anders, maar weet niet precies wat er is.

Ben jij een HSP?

Veel mensen weten namelijk helemaal niet dat ze HSP zijn. Hooggevoelige mensen hebben veel baad bij rust en een voorspelbaar leven. De dag beginnen met meditatie of een lekkere wandeling is helemaal geen gek idee. Ook heb je er baad bij om bijvoorbeeld geen koffie te drinken. De werkzame stof cafeïne heeft op hooggevoelige mensen een veel groter effect, en werkt uitputtend.

Veel mensen slaan het ontbijt over, terwijl dit het belangrijkste maal van de dag is. Voor mensen die hooggevoelig zijn, is dit helemaal een belangrijk onderdeel. Een goed ontbijt helpt je namelijk door de dag, en zorgt ervoor dat je de rest van de dag gemakkelijker door kunt komen. Het is heel belangrijk om in de ochtend je rust te pakken, dit zal namelijk effect hebben op de rest van de dag.

Wellicht ben jij hooggevoelig..?

Ongeveer 10 – 20 % van alle mensen hebben hooggevoeligheid, in ieder geval in Nederland. Deze mensen weten het vaak niet, maar hebben wel altijd het gevoel anders te zijn of niet begrepen te worden. Soms hebben ze ook de diagnose ADD of ADHD. Spanningen zijn voor jou ook echt funest, en veel hetzelfde werk doen ook. Als je bijvoorbeeld veel achter een beeldscherm zit, is het belangrijk om regelmatig pauze te nemen. Ook even naar buiten in de pauze zal je veel goed doen, zo ben je weer scherp als je weer van start gaat.