Pijnklachten behandelen op de alternatieve manier

Mensen met chronische pijnklachten hebben een erg vervelend leven. Ze worden namelijk in veel zaken beperkt in hun doen en laten. Hierdoor is de kwaliteit van hun leven aanzienlijk lager dan mensen die nergens last van hebben. Mensen die in deze categorie vallen zijn vaak al compleet door de medische molen gehaald en hebben diverse specialisten bezocht. Er wordt gekeken naar oorzaken en er worden pijnstillers voorgeschreven. Maar steeds blijft de pijn en wil deze niet weg gaan.

Wat is er tegen te doen?

Het is dan ook belangrijk om eens te kijken naar wat je precies kunt doen aan het bestrijden van deze pijn. Deze mensen wordt namelijk vaak verteld dat er niets meer aan te doen is, en dat ze ermee moeten leren leven. Dat is voor deze mensen natuurlijk geen oplossing, en in hun hoofd komen ze er nooit meer vanaf. Dit is erg vervelend want op deze manier is er geen hoop meer, en gaan mensen zich naar de pijn gedragen. Ze gaan er eigenlijk vanuit hun hele leven met pijn om te moeten gaan.

Alternatieve methodes inzetten tegen de pijn

Er zijn echter wel mogelijkheden voor deze mensen, maar die zijn vaak niet in de reguliere gezondheidszorg te vinden. U kunt ze bijvoorbeeld vinden in de alternatieve sector. Er zijn diverse mensen actief bijvoorbeeld acupuncturisten of mensen met genezende handen. Voor pijnbestrijding hebben deze mensen allemaal hun eigen methodes. Sommige zullen kwakzalvers zijn, maar lang niet allemaal. Er zijn wel degelijk gevallen bekend van mensen die na jarenlange pijnen eindelijk van hun pijn zijn afgekomen door in zee te gaan met alternatieve genezers.

Zo is er bijvoorbeeld Wim Beek van Vrij van Pijn, iemand met genezende handen die hier op jonge leeftijd achter is gekomen. Zijn methodes zijn handoplegging en hebben al veel mensen geholpen in het bestrijden van pijn. Bijvoorbeeld reumatische klachten etc.

Meer info op: http://www.vrijvanpijn.nl/pijnbestrijding-behandeling.html

Yoga zorgt voor ontspanning

Yoga is over komen waaien uit Amerika (wat niet?). En wordt ook in Nederland steeds populairder. De bladen staan er vol mee, en het begint zo ongeveer gemeen goed te worden om lessen te gaan volgen. Veel vrouwen en mannen doen dit dan ook. Het is enorm leuk om de lessen te volgen. Naast goed voor je lichaam is het ook gewoon enorm gezellig tijdens de lessen.

De spieren los maken

yoga in Rotterdam

Helemaal ontspannen na de Yoga lessen!

Er wordt eerst begonnen met een warming up. Zo worden alle spieren losgemaakt, en wordt je voorbereid op het echte werk. Zo weet je zeker dat de yoga oefeningen die je doet goed voor het lichaam zijn. Ze maken je lichaam soepeler en en zorgen voor veel ontspanning in je leven. En dat zul je waarschijnlijk nodig hebben. Want veel dingen die wij tegenwoordig doen zorgen voor veel stress in ons lichaam. En dat wil je voorkomen. Want teveel stress kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn, een verminderde concentratie en zelfs andere ziektes. Stress moet je dus proberen zoveel mogelijk te vermijden.

Yoga & ontspanning

Met yoga oefeningen is dit allemaal mogelijk. In de lessen wordt je natuurlijk geleerd om meer ontspanning te krijgen door de juiste oefeningen, maar er wordt ook aandacht besteed aan je ademhaling. Erg belangrijk tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Maar ook is de ademhaling belangrijk wanneer je met je dagelijkse activiteiten bezig bent. Door de juiste ademhaling kun je stress voorkomen. Bij YOGA Rotterdam wordt er veel aandacht gegeven aan ontspanning, ook nadat de lessen afgelopen zijn. Zo kun je stress in je lichaam herkennen en er naar handelen met de juiste yoga instelling.

Leuke groep is

Als je van plan bent om lessen te gaan volgen, wil je natuurlijk een leuke groep en goede oefeningen krijgen. Vaak kun je al eerste les gratis kennismaken (of tegen een kleine vergoeding). Zo kun je kennismaken met de groep en de instructrice. Als je al ergens anders yoga lessen hebt gevolgd dan ken je de oefeningen wellicht al. Ben je helemaal niet, dan zul je merken dat yoga enorm leuk is! Bekijk ook: http://www.dansenyoga.nl/zwangerschapsyoga-rotterdam